GPS verboden in Cuba?

GPS-Cuba

Het is een veelgestelde vraag en wordt maar zelden volledig beantwoord. Is het gebruik van apparatuur met GPS verboden in Cuba? En dat is logisch, want het antwoord kent nogal wat mitsen en maren. Duidelijk is in ieder geval dat je niet zomaar losse GPS apparatuur mee mag nemen naar Cuba. Net zoals je tal van andere spullen niet zomaar mee mag nemen naar Cuba. Denk bijvoorbeeld aan een walkie-talkie, professionele radio ontvangers of satelliet telefoons. Wil je wel graag dergelijke apparatuur meenemen? Dan moet je hiervoor een vergunning hebben.

Welke GPS apparatuur mag wel en niet mee naar Cuba?

In principe mag je, zonder vergunning, geen apparatuur meenemen die een GPS bevat. Dat zou betekenen dat je bijvoorbeeld ook een beetje moderne smartphone of camera ook thuis moet laten. En zoals zo vaak, zeker in Cuba, wijkt de praktijk nogal af van de officiële regels. Er wordt bij binnenkomst niet gecontroleerd op smartphones, tablets, camera’s of andere apparatuur met GPS. Het gaat dan om apparatuur met GPS die niet primair de functie heeft om je locatie te bepalen.

 

 

Kun je een navigatiesysteem dan wel meenemen naar Cuba?

Nee, officieel niet zonder vergunning. Een navigatiesysteem heeft het primaire doel om je positie te bepalen (en de route naar je einddoel). Toch hoor je van genoeg mensen dat zij wel een tomtom of iets dergelijks hebben meegenomen naar Cuba. Bij de screening van de koffers valt het misschien niet op, maar je moet er niet mee gepakt worden. Dus ook niet als je er na de douane mee rondrijdt in je huurauto. Ben je van plan met een huurauto een rondreis te maken door Cuba? Zorg dan gewoon dat je een goede wegenkaart van Cuba hebt. Zo voorkom je mogelijke problemen en met een wegenkaart vind je de weg ook zeker! Ook is een goede reisgids van Cuba ook handig voor de detail plattegronden van de verschillende steden in Cuba.

Meer tips voor je bagage:

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.