Fidel Castro heeft bedenkingen bij toenadering VS

Fidel Castro steunt toenadering tussen VS en Cuba

Fidel Castro, oud staatshoofd en broer van huidig staatshoofd Raul Castro, steunt de inzet om de relatie tussen Cuba en de Verenigde Staten te verbeteren. Toch heeft hij ook zo zijn bedenkingen bij de bedoelingen van de Verenigde Staten. Gister werd er een brief van Fidel Castro op de staatstelevisie voorgelezen. Hierin stelt hij: “Ik heb geen vertrouwen in de politiek van de VS, en ik heb geen woord met hen gesproken, maar dat betekent evenmin dat ik een vreedzame oplossing voor conflicten verwerp”.

Ondanks de wantrouwende houding, staat Fidel Castro ook open voor een dialoog tussen beiden landen. Dit bleek eveneens uit de brief “Elke vreedzame oplossing voor de problemen tussen de VS en de mensen van Latijns-Amerika moet worden bekeken. We zullen altijd pleiten voor samenwerking en vriendschap met alle mensen van de wereld, waaronder onze politieke tegenstanders”.

Het is bijzonder dat Fidel Castro openlijk reageert, ook al is dit via een brief. Lange tijd wordt er al gespeculeerd over de gezondheid van Fidel Castro. Zo gingen er zelfs geruchten dat hij niet meer in leven zou zijn. Hij is dan ook al jaren niet meer in het openbaar of in de media gezien.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.