Direct telefoonverkeer tussen Cuba en de Verenigde Staten weer mogelijk

De rechtstreekse telefoonverbinding tussen de Verenigde Staten en Cuba is hersteld. Dat heeft de Cubaanse overheid laten weten. Voorheen verliep telefoonverkeer van en naar Cuba vanuit de Verenigde Staten via een ander land. Telefoneren tussen beiden landen werd hierdoor extra duur.

In eerst instantie gaat het alleen om het telefoonverkeer dat hersteld is. Er zijn wel plannen om ook andere vormen van communicatie tussen beide landen te verbeteren, zoals het internet.

 

 

Het herstelde directe telefoonverkeer is een van de vele ontwikkelingen die gaande zijn als het gevolg van de toenadering tussen beiden landen.

Al ver voor de Cubaanse Revolutie was er een directe lijn tussen Cuba en de Verenigde Staten in de vorm van een kabel over de bodem van de zee van Cuba naar de Verenigde Staten loopt. Toen Fidel Castro aan de macht kwam nationaliseerde hij de Cuban Telecom Company. Het Amerikaanse bedrijf International Telephone & Telegraph, grootaandeelhouder van de Cuban Telecom Company, werd hier de dupe van. Toen het embargo van de Verenigde Staten tegen Cuba werd ingesteld, behield AT&T wel de mogelijkheid om gebruik te maken van de onderzeese verbinding, maar mocht de capaciteit hiervan niet uitbreiden. In de jaren 80 werd de kabel uiteindelijk geheel onbruikbaar. Vanaf dat moment kon er alleen nog via een ander land getelefoneerd worden tussen Cuba en de Verenigde Staten.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.