Cuba laat nog eens 53 gevangenen vrij

In opvolging op eerder vrijgelaten politieke gevangenen, heeft Cuba nu weer 53 politieke gevangenen vrijgelaten. Het vrijlaten van de gevangenen is onderdeel van de afspraken tussen de Verenigde Staten en Cuba om zo de relatie tussen beide landen te verbeteren.

In december spraken de Verenigde Staten en Cuba de intentie uit om de relatie tussen beiden landen te verbeteren na een periode van 50 jaar bekoeling. De diplomatieke betrekkingen worden hervat en daarnaast wordt er gewerkt aan het versoepelen van het embargo van de Verenigde Staten tegen Cuba.

De Verenigde Staten zullen blijven aandringen op het vrijlaten van andere politieke gevangenen en zich inzetten voor het naleven van de mensenrechten op Cuba.

 

Onlangs werd door de Cubaanse Commissie voor Mensenrechten en Nationale Verzoening nog bekend gemaakt dat Cuba in december nog 489 mensen om politieke redenen heeft opgepakt. Eind december werden er nog 50 oppositieleden gearresteerd. De reden hiervoor was de betrokkenheid bij de voorbereidingen van een kunstproject in Havana. Dit kunstproject zou een podium moeten bieden voor inwoners van Havana om hun zorgen te uiten over vernieuwde betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Cuba.

Het positieve nieuws van het vrijlaten van tal van politieke gevangenen wordt daarmee dan ook overschaduwd door het aantal nieuw opgepakte mensen om politieke redenen.

Meer nieuws

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.