Cuba geeft toestemming bouw nieuwe kerk

Voor het eerst sinds de Revolutie van 55 jaar geleden is er door de Cubaanse regering in Havana toestemming gegeven om een nieuwe katholieke kerk op het eiland te bouwen. De verhoudingen tussen de katholieke kerk en de Cubaanse overheid zijn sinds de Revolutie gespannen. Dit ondanks dat ruim de helft van de Cubanen, ruim 6 miljoen, lid zijn van de katholieke kerk in Cuba.

De nieuwe kerk zal worden gebouwd in Sandino, een relatief klein (40.000 inwoners) plaatsje in de provincie Pinar del Río in het westen van Cuba.

Het geld voor de bouw van de nieuwe katholieke kerk in Sandino komt van katholieken uit de Amerikaanse stad Tampa in Florida en moet plek krijgen voor 200 mensen.

In 1997 werd de kerstvakantie weer ingevoerd in Cuba. Daarna, op 11 januari 1998 was paus Johannes Paulus II de eerste paus die Cuba bezocht. Ruim 14 jaar later, in 2012, bezocht ook zijn opvolger paus Benedictus XVI Cuba. Met de toestemming vanuit Havana lijken de betrekkingen tussen de regering en de katholieke kerk verder te verbeteren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.