Cocktails drinken in Havana

El Floridita. Misschien wel het bekendste en meest toeristische café van Havana. El Floridita staat bekend om zijn cocktails en de vele verschillende Daiquiri’s in het bijzonder. Vijftien verschillende om precies te zijn. En dat naast de nog ruim 35 andere cocktails. Aan een bezoek aan El Floridita mag een Daiquiri dan ook absoluut niet ontbreken.

El Floridita ligt in de wijk Havana Vieja, op slechts 1 minuut lopen van Parque Central en maximaal 5 minuten van El Capitolio.

De bar opende zijn deuren al in 1817 onder de naam La Piña de Plata (de zilveren ananas). Door het toerisme, destijds voornamelijk uit Noord-Amerika, werd na ruim 100 jaar de naam veranderd in El Floridita. De bar werd meer en meer een grote naam en bekend als opleider van de betere barmedewerker (cantineros). In 1930 vond voormalig barmedewerker en toenmalig eigenaar Constantino de Daiquiri uit. Enkele jaren later werd Ernesto Hemingway, een in Havana veel genoemde en geroemde naam, een vaste gast bij El Floridita. Hemingway, een Amerikaans journalist en schrijver, verbleef enkele jaren in Havana. De vele bezoeken die hij in die tijd (7 jaar) bracht aan El Floridita zijn vereeuwigd in een levensgroot beeld van Hemingway in de hoek van El Floridita, aan de bar.

Hemingway El Floridita

Een bezoek aan El Floridita is een echte aanrader, al is het wel erg toeristisch. Ook is het aan te raden voldoende geld mee te nemen, want de prijzen zijn niet mild (10-12 CUC voor een cocktail). Je kunt er heerlijk zitten, zeker op de momenten dat het wat minder druk is. Daarnaast hebben ze gedurende de dag op meerdere momenten live muziek. De drukste momenten zijn doorgaans tussen 14:00u en 17:00u en van 19:00u tot ongeveer 21:00u. Veel plezier in El Floridita!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.