Beperkt reisaanbod Cuba door drukte

Cuba is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Naast het toenemende toerisme is er ook een toename van het aantal bedrijven en politici. Een groot deel van deze toename is ontstaan nadat Barack Obama wereldkundig maakte dat hij de relatie met Cuba wilt verbeteren en het embargo, waar Cuba al 56 jaar onder gebukt gaat, wilt opheffen. Dit biedt bedrijven de kans om ook op Cuba een graantje mee te pakken van de al bijna opkomende markt. Daarnaast zorgt het bij de toeristen en reizigers voor een soort van druk om nog snel het authentieke Cuba te bezoeken. Reisbureaus hebben daardoor hun handen vol aan mensen die naar Cuba willen. Hierdoor wordt het aanbod steeds beperkter. De vraag naar Cuba reizen is namelijk veel harder gestegen dan het aanbod.

Wie in de wintermaanden nog naar Cuba wil heeft het moeilijk. Vluchten zijn zeker nog te boeken, maar accommodaties worden al een ander verhaal. Hotelprijzen zijn enorm gestegen en zelfs dan zitten de meesten al vol tot eind maart. Ook de leukste casas particulares die je vooraf kan reserveren zitten al vol tot het voorjaar. Gelukkig zijn er nog veel casas waar het wat lastiger is om vooraf te reserveren, dus op de bonnefooi gaan kan nog altijd. Maar hoe wil je bij je casa komen? Het aanbod van huurauto’s in Cuba voor de wintermaanden is bijna helemaal gereduceerd tot nul. Nu nog voor december of januari een auto huren wordt een uitdaging. Zeker als je deze vooraf wilt vastleggen. In de loop van februari wordt het aanbod weer wat groter. Ben je dus van plan om ergens in februari of maart een auto te huren in Cuba? Reserveer die dan nu al om teleurstelling te voorkomen!

Naast de hotels en casas particulares heeft Cuba ook een heel aantal resorts. Deze zijn voornamelijk te vinden in Varadero en de noordelijke Cayo’s en zijn in de winter een vaste uitvalsbasis voor onder andere Canadezen. Als je deze winter nog naar Cuba wilt en alles vooraf wilt reserveren, dan zijn je kansen het grootst bij een van deze resorts. En ook vanaf een resort heb je een prima mogelijkheid om Cuba te verkennen. Het eiland is niet heel erg groot, waardoor je vanuit een resort in bijvoorbeeld Varadero, Jibacoa (tussen Havana en Varadero) of zelfs Trinidad in ieder geval het westen van Cuba kunt ontdekken. Zo ben rij je vanuit Varadero in 3,5 uur naar Viñales of Trinidad en in een kleine twee uur naar Havana.

Wil je alle mogelijke keuze vrijheid, gaan en staan waar en wanneer je maar wilt en lekker zelf rondreizen met een huurauto? Zorg dan dat je op tijd, zeker twee tot drie maanden van tevoren, je huurauto reserveert, je eerste hotelovernachting(en) boekt en een paar weken voor vertrek alvast contact opneemt met een of meerdere casas particulares in de plaatsen die je wilt bezoeken.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.