Cuba reisgidsen

Ga je op vakantie naar of op reis door Cuba? Dan mag een goede reisgids niet ontbreken. Een goede reisgids biedt je veel informatie, maar vaak ook goede en gedetailleerde plattegronden van een van de vele mooie Cubaanse steden.

Wij gebruikten zelf de reisgids ‘The Rough Guide to Cuba’.

 

Roug Guide Cuba
Koop deze reisgids voor € 28,95 via Bol.com

Rough Guide Cuba

Bijna 600 pagina’s vol met tips, informatie en plattegronden. Naast informatie over de gebieden, steden en dorpen, zoals de geschiedenis, het vervoer binnen het gebied, accommodaties, restaurant en uitgaanstips, vind je in deze reisgids ook meer algemene informatie over Cuba. De reisgids is eenvoudig van opzet en makkelijk te lezen. Wij hebben veel (plezier) gehad aan deze top reisgids van Cuba.

 

Koop bij bol.com


Nu € 21,99 via Bol.com

Lonely Planet Cuba 2017

De nieuwste editie van de reisgids Lonely Planet Cuba is uit!

Misschien wel de meest bekende en beste reisgids die er is. Deze Cuba reisgids van Lonely Planet heeft ruim 500 pagina’s aan informatie over Cuba. Hiermee vind je tijdens je reis door Cuba zeker de weg naar mooie en bijzondere plekken. Veel informatie over o.a. accommodaties en restaurants is voorzien van een waardering van de reisexperts van Lonely Planet

 

Koop bij bol.com

 


Koop deze reisgids voor € 23,89 via Bol.com

National Geographic Reisgids Cuba

Een iets minder bekende reisgids, maar daarom niet minder dan de andere. De kleurrijke opmaak en bijzondere en mooie foto’s maken deze reisgids minder sober dan de Rough Guide of de Lonely Planet. En ook deze reisgids biedt je verschillende plattegronden, wandelroutes door steden en achtergrond informatie over de streken en steden. Ook vind je hier interessante achtergrond artikelen over Cuba. Alleen in het Engels verkrijgbaar.

 

Koop bij bol.com


bol.com Partner

 

Wat is de beste reisgids voor Cuba?

Dat is vraag die wij vaker krijgen of lezen. En het is een moeilijk te beantwoorden vraag. Want wat de ene belangrijk vindt aan een reisgids, vindt de ander weer minder belangrijk. Wil je voornamelijk de beknopte achtergrond en gedetailleerde stadsplattegronden? Of ga je voor de uitgebreidere achtergrond verhalen, geschiedenis, mooie foto’s, zeg maar een reisgids die je lekker als boek kan gaan lezen? Wij hebben bovenstaande reisgidsen alle drie vaker bekeken. De Lonely Planet en de Rough Guide hebben we zelf gebruikt. En als je mij vraagt wat de beste Cuba reisgids is, dan ga ik voor de Rough Guide. Eigenlijk is deze reisgids net zo uitgebreid en accuraat als de Lonely Planet, maar dan in het Nederlands. Niet dat Engels een probleem is, maar het leest toch net iets lekkerder. Daarnaast staan ook hierin prima achtergrond verhalen, bijvoorbeeld per stad, maar ook algemene achtergrond verhalen over Cuba. Lekker lezen dus en daarnaast handig voor de gedetailleerde maar toch eenvoudige stadsplattegronden. Ben je dus opzoek naar de beste reisgids voor Cuba? Zorg dan eerst dat je weet wat je belangrijk vind aan een reisgids en bepaal dan welke voor jou waarschijnlijk de beste is.

Alternatieve reisgids

Onlangs heb ik een alternatieve reisgids gelezen, namelijk CubaConga. Het is eigenlijk ook niet echt een reisgids, maar meer een ‘maak je rondreis door Cuba leuker’ gids. Geen routes, mooie illustraties, de beste toeristenstranden of hotel tips. Nee, in deze reistips vind je juist veel informatie die je in andere gidsen niet vindt en niet nog meer van wat je elders wel vindt. In deze ‘reisgids’ vind je informatie over wat wij zelf de Cuban Game noemde, maar hier nog veel verder wordt uitgelegd. Het geeft je tips en inzichten die je reis leuker gaan maken! Niet altijd omdat je ze kan toepassen, maar wel omdat je ze herkent. Nieuwsgierig? Check: CubaConga

Heb ik een wegenkaart nodig als ik een reisgids heb?

Ja. Als je van plan bent om zelf, bijvoorbeeld met een huurauto, rond te gaan reizen is dat zeker aan te raden. Goede reisgidsen zijn weliswaar voorzien van plattegronden van de verschillende steden en dorpen in Cuba, maar dit is geen vervanger voor een goede wegenkaart of routekaart. Reis je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer, met een taxi of met een georganiseerde reis door Cuba? Dan volstaat een goede reisgids wel. Je hoeft in die gevallen namelijk alleen je weg te vinden in de verschillende plaatsen die je aandoet tijdens je rondreis.

 

Reisgids of internet?

Waarom zou ik een reisgids kopen, ik kan toch gewoon alles op internet opzoeken? In vrijwel elk ander land ter wereld een terechte vraag. De meerwaarde van een reisgids is door de online beschikbaarheid van informatie een stukje lager geworden. In Cuba is dat helaas niet het geval. Toegang tot het internet is in Cuba zeer beperkt. Gewoon even je mobiel aanslingeren zit er in Cuba niet in. Slechts op een aantal punten is er tegenwoordig Wifi. En met een aantal bedoelen we dan ook echt slechts een tiental punten in het hele land. In sommige casas particulares kun je met een beetje geluk wel op het net, maar verwacht dan ook niet veel van de snelheid. Een reisgids is daarom zeker een uitkomst als je van plan bent om een rondreis door Cuba te gaan maken. Lekker om te lezen als je in je casa bent, maar ook voor onderweg. Als je, bijvoorbeeld met je huurauto, onderweg bent is het praktisch onmogelijk om op internet te komen en officieel zijn apparatuur met GPS verboden. Dus ook door de gedetailleerde stadsplattegronden biedt een reisgids uitkomst.

10 comments on “Cuba reisgidsen

 1. De National Geographic reisgids is er tegenwoordig ook in het Nederlands (editie eind 2015). Wellicht een interessante toevoeging voor wie liever Nederlands leest?

  1. Bedankt voor je reactie en je tip over de National Geographic reisgids Sylvia! Heb je deze zelf ook gebruikt? Vind je het leuk om je ervaring hier te delen?

 2. Goedenmiddag

  Wij gaan in oktober op vakantie naar Cuba. En we doen eerst een week zelfs rond touren met een huur auto. Wij wilde graag een goede wegenkaart aanschaffen, zodoende kwam ik op deze site uit. Maar de wegenkaart van €20 die je als de beste beschrijft is niet meer te verkrijgen via de site die aangegeven word (Telkens de melding dat deze pagina niet gevonden word) Heb je een goed alternatief qua wegenkaart die je kan aanraden? Groetjes Eef

  1. Hoi Eef,

   Bedankt voor je reactie. Ik ga even navragen of ze de wegenkaarten voor Cuba nog hebben. Mochten ze de wegenkaart op het moment niet meer hebben, dan laat ik het je weten. Je vind hier nog een mogelijk alternatief.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.